måndag 11 augusti 2014

Sommaren är kort....men det mesta har inte regnat bort :)

Juli har gått, Hett har det varit och vi har varit ganska lata med att träna.

TOKO SM deltog vi i SDY:s lag, första gången Dobermännen hade ett lag i toko! Vi åkte till Björneborg på fredagen och hyrde en stuga på Yyteri Camping fre-lö. Ingen lugn natt precis men vi var fit for fight på lördag morgon på tävlingsplatsen. Fick oss tilldelade snygga Team Dobermann t-skjortor och sen var det bara att vänta och hoppas på att allt funkar.
Typiskt nog så började sommaren just den dagen, hela juni var ju kall och regnig och lördagen då SM gick av stapeln fick vi njuta av sommarvärme, +26 - 28 grader, på en stor sandplan.....

Momenten var uppdelade på 5 domare och 5 bedömningsringar. Först i turen var platssitt och ligg för alla deltagare, efter det gick man i nummerordning till var och en domare. Platsligg och -sitt lider mycket av att Nitza är orolig och för ljud, domaren gillade inte alls hennes pip utan vi fick 7 och 5 i dessa moment. Mkt sträng var nog domaren, Tiina Heino men det var ju FM...

i följande ring gjorde vi Z (8,5), metallhoppet (9), tunnari (6) /tappade pinnen, sen direkt till nästa ring utan väntan. Jag hade trott att man hamnar att vänta (belöna ordentligt ;) mellan varje ring men nähä, knappt man hann ut ur en ring så ropades man in till följande!

Rutan (domare Riitta Räsänen), full fart till märket, full fart till rutan, stannade på bandet så jag flyttade henne med ett handtecken till mitten, snabbt läggande. Låg stilla men enligt domaren hade Nitza knyckt till några ggr i väntan på mitt "Fot" kommando så vitsordet blev 5,5. Oho.

Inkallning: Kom med hiskelig fart, stanna så sanden yrde, kom igen i galopp, lite fördröjt läggande = "liian hektinen luoksetulo" = 6... oho nr 2.Sånt är livet. Endel tycker om fart och andra inte.

Bästa momenten, helt superfina, var ohjattu (dirigerad apport) och kaukkare (fjärrdir.). 10 för båda! :) Och det var helt förtjänta poäng också.
Följet = 6. N var inte riktigt sej själv, sista momentet, hon följde rakt och fint med bra kontakt men blev och stå vid några grundställningar. = 6..
Men vi nollade inga moment och fick ihop till ett andra pris. Nöjd över min lilla hund som inte störs av människor, hundar eller annan aktivitet runtomkring när vi jobbar tillsammans. :)

Team Dobermann:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar