tisdag 4 september 2012

Eilen Tokoryhmän vierailevana kouluttajana oli Pia Miettinen, edellisen kerran Pia kävi meidän tokoryhmää kouluttamassa noin vuosi sitten. Nitza oli viimeksi tavatessamme 10 viikon ikäinen, nyt neiti on jo peräti 1 v 3 kk "vanha". Eli kasvua ja hieman edistystäkin on tapahtunut tämän vuoden aikana:)

Jokainen koirakko sai valita yhden liikkeen johon paneuduttiin ja saatiin hyviä neuvoja.Me otettiin ohjattu nouto. Sitä me ollaan treenattu aina silloin tällöin ja "ongelmana" on se että merkille meno tahtoo unohtua kun kapulat ovat siellä merkin takana.
Ensin tein merkille lähetyksen ihan muistin virkistykseksi, hienosti meni vauhdilla ja pysähtyi käskystäni merkille seisomaan. Tästä palkka ja sitten uudestaan viereeni.
Nyt Pia vei kaikki kolme kapulaa kuten kilpailussakin, toki heilauttamalla haettavaa, vasenta kapulaa jotta Nitza varmasti näkisi sen. Asetettuaan kapulat Pia kävi vielä merkillä taputtelemassa käsiään merkin yläpuolella jotta Nitza taas muistaisi merkin. Ja käskystä Märke! Nitza juoksi hienosti merkille, palkka, ja sitten käskystä haki vasemman kapulan. Hienoa!

Seuraavaksi sama juttu mutta nyt oli tarkoitus hakeaoikea kapula.. no, tässä ei mennyt aivan kun Strömsöössä joten tämän jälkeen aloitettiin operaatio "keskikapulan häivyttäminen". Nitza nimittäin juoksi suoraan keskikapulalle ja otti sen sekä myös oikean kapulan tuoden ne molemmat minulle.. Kaksi kapulaa mahtuu vaivatta doobermannin suuhun, totesin.

Eli seuraavaksi koira seisomaan valmiiksi merkille, siis viemällä se sinne ja sen jälkeen vein kapulan oikealle, joka kerta samaan kohtaan ja Pia siirsi keskikapulaa aina vaan lähemmäs sitä oikeaa kapulaa. Nitza toi oikean ja sai palkaksi joko pallon tai namia plus uusinnan.. Lopuksi molemmat kapulat olivat enää noin 30 cm toisistaan ja Nitza toi kun toi sen oikean, tähän sitten lopetettiin. On se vaan fiksu koira:)


Lopussa ehdittiin vielä ottaa yksi juttu ja pyysin että Pia häiritsisi meidän seuraamista jotta näkisin että tippuuko kontakti heti/pienen häirinnän jälkeen/ei ollenkaan. Lähdettiin seuraamaan ja Pia käskytti sinne tänne, käännöksiä, juoksua, hidasta. Nämä sujuivat kivasti.  Pia onnistui kuitenkin  tiputtamaan kontaktin ääntelemällä kummallisesti, Nitza siirtyi vähän minusta poispäin ja oli menossa katsomaan että mitä se Pia oikein ääntelee - napakka EI! ja nipistys selkäkarvoista ja sen jälkeen ei mikään häirintä saanut Nitzaa lopettamaan seuraamista, kontaktilla ja tiiviisti mamman vieressä. Ja sitten ansaitusti leikkiä palkaksi:)))








Maikku oli paikalla katsojana ja testasin imutusta hänen ihanalla pennullaan Oralla. Kiva koiranalku,joka on vasta 5 kk mutta Nitzan kokoinen!


Kuvat: Åsa Granström
Noutokuva: Maikku Mönkkönen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar