söndag 4 augusti 2013

Utställning i Åbo / Turun Elonäyttely 4.8.

Nitza var anmäld till utställningen i Åbo så vi startade på morgonen - Helena, Denice och Jaana med lilla Nybygårds Wettiga Werna "Wirnu". Tack för sällskapet flickor!

11 dobermän var anmälda och till min stora förvåning hela 4 tikar i Bruksklass! Endast 2 uppenbarade sig så vi hade gott om utrymme i ringen. Domare var Robert Bambach från Rumänien. Han hade en speciell stil, han förbjöd bl.a. användandet av godis i utställningsringen vilket föranledde att han stod och pekade på folk att de skulle sätta "godishanden" bakom ryggen och låta hunden posera fritt. Ej heller fick man använda godis vid springandet, gubben blev riktigt irriterad, faktiskt.

Jag har inte tränat så värst för utställning men det hade jag i allafall bestämt att ingen nami när vi springer (för att Nitza då håller kontakt och tittar upp på mej) och vid ståendet tänkte jag "trixa" till hennes lite långa kropp och visade upp henne "pudelaktigt" dvs så att jag satt på huk intill och höll i både svans och huvud ;) Det gick helt ok. När det var vår tur att springa så ville domaren först se långsamt trav fram och tillbaks och sen snabbt trav i flera varv runt ringen... pust. Men nej, inte dög det ändå så resultatet blev EH (Mycket god).

Vi fick en bedöming på knappa två rader.. "Very easy type (betyder vad..?). Very good body and line.". Det var allt!! Inte ett ord om rörelser, vinklingar, lynne... och det betalar man nästan 40 euro för. Inte klokt!

Jaana hade en fin dag med sina Nybygårds hundar :)

Nybygårds Will Wara Walter "Walter" JUN ERI1 SA PU1 SERT VSP
Nybygårds Ylande Yngvar "Julle" JUN ERI2
Nybygårds Wiktiga Wilma "Wilma" JUN ERI1
Nybygårds Wettiga Werna "Wirnu" JUN ERI2

Kennel Nybygårds KASV1 KP ROP KASVATTAJA


GRATTIS Jaana, fint jobbat! :)





1 kommentar:

  1. Tusen tack för en jättefin dag! Skickade foton till dig igår...hemadressen förstås, elisanet ngnting=)

    SvaraRadera